Reacties Kinderhoroscoop

 
Beste dr Boot,
Hartelijk bedankt voor de horoscoop!
Het geeft een hele goede beschrijving van het karakter van onze zoon. Ik herken veel terug en een aantal vermoedens die wij als ouders hebben over H..'s gevoelens en gedrag komen heel duidelijk naar voren. U schrijft bijvoorbeeld dat H.. veel energie heeft en niet "geketend" moet worden. Na het kraamverlof, toen H.. ongeveer 4 maanden was, ging hij voor het eerst naar het kinderdagverblijf. Daar had hij het in het begin heel moeilijk. Wij hadden toen ook het gevoel dat dit kwam, omdat ze hem niet genoeg vrij lieten. Ze zetten hem (zoals veel kleinere babies) vaak in een wipstoel of hang maxi cosi waar hij diepongelukkig van werd. Op het moment dat hij kon kruipen had hij het opeens wel naar zijn zin in het kinderdagverblijf.

In de andere karakter beschrijvingen die u geeft herken ik ook veel terug, zoals mentaal gericht, soms plotselinge heftige emotionele uitbarstingen, een erg sterke wil en alles willen ordenen en opruimen op vaste plekken.

Wij vonden het ook al heel opvallend dat H.. een hele sterke intuitie heeft voor gevoelens van anderen en altijd iedereen in de gaten houd. Als baby al richtte hij 's ochtends in ons bed zijn aandacht op zowel papa en mama. Hij keek van de een naar de ander voor een grapje of een knuffel.

De horoscoop heeft ons ook bewust gemaakt van een aantal dingen waar wij als ouders rekening mee kunnen en moeten houden voor een goede ontwikkeling van onze zoon. Dank daarvoor!